Journées

Open Monumentendagen in Brussel

De Open Monumentendagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zullen plaatsvinden op 16 en 17 september.

Het thema van dit jaar is “Natuur in de stad”. Het is een gelegenheid voor u om de groene omgeving van onze hoofdstad te ontdekken (of te herontdekken).

U kunt het programma van deze dagen op de website van visit.brussels vinden.

Wij trekken uw aandacht op de volgende activiteiten:

  • Tentoonstelling, De hoeve Vandergoten ; de laatste boerderij in het centrum van Brussel?, met de mederwerking van het Sadsarchief van Brussel: Huidevettersstraat 65, zaterdag en zondag van 10u tot 17u (tentoonstelling toegankelijk tot 13 oktober 2017, maandag tot vijdagvan 8u tot 16u).
  • Rondeleidingen van de Windmolen te Sint-Lambrechts-Woluwe (E. Mounierlaan 8) op zondag om 13u30 (tweetalig), met de medewerking van de Dienst Monumentenzorg van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe : reserveren verplicht op het nummer 02/761.27.78 of per mail v.latteur@woluwe1200.be)
  • Tentoonstelling, Parcs et paysages schaerbeekois dans les collections communales, met de mederwerking van de Huis der Kunsten en de Gemeentearchieven van Schaarbeek : Haachstesteenweg 147, zaterdag en zondag om 10u tot 18u.

In verband met deze dagen, bieden wij u deze kleine galerij van beelden aan. Er zijn enkele postkaarten, foto’s and andere archievendocumenten. Deze documenten wijzen de natuur en de schilderachtige plaatsen die we kon in onze gemeenten vinden en dat we nog kan vinden:

2 thoughts on “Open Monumentendagen in Brussel”

Laisser un commentaire