Sport

Gezondheid door lichaamsbeweging

Fietsen, turnen, kaatsen, zwemmen, basketten, judo, pingpongen, schermen, voetballen, … de lijst van individuele en teamsporten die binnen onze gemeente worden aangeboden is schier oneindig. Het bewijs dan ook dat sport een belangrijke plaats in onze moderne maatschappij inneemt; zij het kinderen die elkaar vinden op het speelplein om de hoek of professioneel georganiseerde sportwedstrijden, die duizenden supporters weten te lokken.

Maar wat herinneren we ons nog van onze lokale atleten en clubs die ergens in de vergetelheid zijn geraakt? Hoe zit het met projecten voor sportvoorzieningen die nooit vaste vorm kregen? Waarom kreeg Eddy Merckx een pleintje in een Brusselse gemeente?

ArchivIris geeft je het antwoord op al die vragen en laat je het thema sport ontdekken via de gemeentelijke archieven van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Veel leesplezier!

 

Laisser un commentaire